Fårvandringar 2022. Kom och gå med fåren till sommarbetet 15 och 21 maj

Fårvandringen till Västerjärva 20 maj 2017

Det är snart dags för fåren att komma ut på sina sommarbeten. Att ta dem dit är något alla kan hjälpa till med. En människofamiljer vår gå med en fårfamilj (tacka och hennes lamm) i koppel till Bergshamra respektive Sörentorp.

Evenemanget börjar kl 10 vid fårhagarna på Överjärva gård med instruktioner och matchning av människofamiljer och fårfamiljer. Var där senast 9:55 för att inte missa början. Missar man instruktionerna så går det tyvärr inte att gå med, så kom i tid. Det är en del annorlunda att ha får i koppel än att ha en hund och det är också viktigt hur flocken går tillsammans. Var också beredd på några kilometers vandring, i stillsam takt i och för sig, men i alla fall. Er grupp behöver minst en hyfsat stark vuxen för att hålla tackan och de minsta barnen kan inte själva hålla ett lamm. Ta med lite matsäck, kläder efter väder och ett gott humör.

Stora fårvandringen till Bergshamra är 15 maj. Var där 9:55 senast för att inte missa starten och räkna med att ni är framme i Bergshamra ca 13.

Lilla fårvandringen till Sörentorp är 21 maj. Var där 9:55 senast för att inte missa starten. Den vandringen är antagigen lite snabbare, men räkna ändå med att det kan ta till 12-13 tiden innan ni är klara vis Sörentorp.